PRIDRUŽITE SE

izmjene u upravi

Fabrisu istekao mandat, vodstvo Jadrana preuzimaju Safundžić i Pelko

Tvrtku nastavljaju voditi članovi uprave Safundžić i Pelko, koji kao direktor preuzima i upravljanje Clubom Adriatic d.o.o.

Piše: Hina/a.t.
23.05.2022. 11:12

Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa.

Naime, iz Jadrana su u ponedjeljak izvijestili da dosadašnji predsjednik Uprave Fabris odlazi s te pozicije nakon isteka četverogodišnjeg mandata, a tvrtku nastavljaju voditi članovi uprave Safundžić i Pelko, koji kao direktor preuzima i upravljanje Clubom Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, tvrtke koja posluje u sastavu Jadrana.

Rezultat je to, kako navode, dogovora Nadzornog odbora tvrtke i menadžera (Fabrisa), koji je 2018. preuzeo rukovođenje Jadranom, nakon što su u vlasništvo crikveničke tvrtke stupila dva obvezna mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fond i Erste obvezni mirovinski fond.

Fabris je u priopčenju istaknuo da je tvrtka u njegovom četverogodišnjem mandatu gotovo udvostručila prihode i pokrenula značajan investicijski ciklus na podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta te uvođenju novih sadržaja za bolju konkurentnost.

"Ponosni smo na postignute rezultate, a i unatoč otežanim uvjetima poslovanja u protekle dvije godine zbog epidemiološke situacije s koronom, koja je pogodila turističku industriju možda i najviše od svih djelatnosti, Jadran d.d. je postigao vrlo dobre poslovne rezultate", ocjena je Fabrisa.

Nastavak trenda dobrih poslovnih rezultata

Iz Jadrana to potkrepljuju i rezultatima istraživanja i analize opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo te nekih konzultantskih tvrtki, prema kojima je grupacija Jadran 2021. nadmašila prihode iz rekordne 2019. za 24 posto, što tu tvrtku svrstava u red najuspješnijih domaće turističke industrije, posebno imajući u vidu da je većina drugih kompanija ostvarila prihode između 60 i 95 posto u odnosu na iznimno uspješnu 2019. godinu. 

"I financijska učinkovitost je bila na rekordnoj razini među domaćim tvrtkama u oba segmenta, prihodima i dobiti prije kamata i poreza. EBITDA je u odnosu na vrijeme od prije dvije godine u 2021. porasla za 14 posto, što je i najviše od svih konkurenata koji su lani zabilježili prosječno 6,1 posto", ističu iz Jadrana.

Safundžić poručuje da Jadran nastavlja s intenzivnim pripremama za glavnu turističku sezonu te vjeruju da će nastaviti trend dobrih poslovnih rezultata iz prijašnjih godina.

"Tome će doprinijeti i ostvarenje investicijskih zahvata u mnogim našim objektima početih prije razdoblja epidemije koja nas je usporila u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Očekujemo dobre rezultate od sezone, bez obzira što se u bitku za turiste intenzivno uključuju i pripremaju i druge konkurentske zemlje", zaključio je Safundić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.