PRIDRUŽITE SE

Proširenje proizvodnih kapaciteta

FACC ulaže 21 milijun eura u proširenje pogona u Jakovlju

23.10.2023. 13:35

Kompanija FACC Solutions Croatia obilježila je danas početak građevinskih radova na proširenju postojećih proizvodnih kapaciteta na području Općine Jakovlje za novih 10.000 četvornih metara, izvijestili su iz Općine Jakovlje.

Ta kompanija sa sjedištem u Austriji, koja proizvodi dijelove za unutrašnjost i zrakoplova i njihove strukturne dijelove, planira u proširenje uložiti 21 milijun eura, a pogon bi trebao biti dovršen do polovine idućeg godine.

FACC je otvorio svoj pogon u Općini Jakovlje krajem 2021., u kojem radi 200-tinjak zaposlenika, a ovo je druga faza proširenja pogona te kompanije. U trećoj fazi, u skoroj budućnosti, planira se izgraditi proizvodni pogon od novih 15.000 četvornih metara. Također, planiraju gotovo utrostručiti i broj radnika.

"Dolazak ovakvog investitora je od izuzetne važnosti za sveopći razvoj i napredak naše Općine, te je i vjetar u leđa za daljnji gospodarski razvoj u smislu otvaranja i popunjavanja gospodarske zone i dolazak novih investitora. Ova investicija, između ostalog, osigurat će nova radna mjesta, bolju egzistenciju za život i poboljšanje standarda naših mještana. Isto tako, ova investicija stavlja Hrvatsku na svjetsku kartu avioindustrije", ističu iz Općine Jakovlje.

Inače, FACC je u većinskom vlasništvu kineske kompanije AVIC (Aviation Industry Corporation of China), a tvornica u Hrvatskom zagorju najveća je ‘greenfield‘ investicija te kompanije izvan matične Austrije, kao i jedna od najvećih austrijskih ‘greenfield‘ investicija u Hrvatskoj uopće.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.