PRIDRUŽITE SE

wall street

Fed povećao kamate, dionice Alphabeta i Microsofta predvode rast Wall Streeta

Kao što se očekivalo, Fed je na sjednici u srijedu povećao ključne kamatne stope za daljnjih 0,75 postotnih bodova, drugi mjesec zaredom, u raspon od 2,25 do 2,50 posto.

Piše: Hina/a.t.
28.07.2022. 08:30

Na Wall Streetu su u srijedu burzovni indeksi snažno porasli, nakon što je američka središnja banka povećala kamatne stope u skladu s očekivanjima, a njezin predsjednik Jerome Powell poručio da bi ubuduće tempo rasta kamata mogao biti usporen.

Kao što se očekivalo, Fed je na sjednici u srijedu povećao ključne kamatne stope za daljnjih 0,75 postotnih bodova, drugi mjesec zaredom, u raspon od 2,25 do 2,50 posto.

Ulagače je, pak, ohrabrila izjava predsjednika Feda Powella na konferenciji za medije da će daljnji potezi središnje banke ovisiti o budućim gospodarskim pokazateljima i da je za očekivati usporavanje tempa zaoštravanje monetarne politike.

"Nakon što je monetarna politika dodatno zaoštrena, u idućem razdoblju vjerojatno će biti prikladno usporiti taj tempo dok ne analiziramo ukupne učinke prilagodbe naše politike na gospodarstvo i inflaciju", kazao je Powell.

Poručio je da se rast gospodarstva usporava, ali da ono nije u recesiji, na što, među ostalim, ukazuje snažno tržište rada.

Među najvećim su dobitnicama jučer bile dionice Alphabeta i Microsofta, sa skokom cijene od otprilike 7 posto, nakon što su ti tehnološki divovi izvijestili o boljim nego što se očekivalo rezultatima u drugom tromjesečju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.