PRIDRUŽITE SE

Međimurska županija

Na Festivalu mladog mladi međimurski vinari predstavili rezultate berbe

Mlada vina predstavile su ugledne međimurske vinarije - Cmrečnjak, Štampar, Dvanajščak-Kozol, Knehtl – Medenjak, Kunčić, Preiner, Jakopić, Horvat, Kocijan i Vina Banfi.

30.10.2023. 09:59

Tradicionalni Festival mladog vina Mlado Međimurje, održan ovog vikenda u Nedelišću u organizaciji Međimurskog sajma poduzetništva i u suradnji sa članovima društva vinogradara i vinara Međimurske županije Hortus Croatiae, okupio je brojne posjetitelje koji su kušali međimurska vina nastala iz ovogodišnje berbe. 

Projekt Mlado Međimurje pokrenuli su mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. Na taj su se način pridružili svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Specifičnost ovog projekta su i sami autori vina koji su redom mladi i ambiciozni pripadnici druge generacije vinara koji uspješno nastavljaju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina, navode iz Međimurske županije.

Mlada vina predstavile su ugledne međimurske vinarije - Cmrečnjak, Štampar, Dvanajščak-Kozol, Knehtl – Medenjak, Kunčić, Preiner, Jakopić, Horvat, Kocijan i Vina Banfi. Inače, Međimurje je domovina vina Pušipel, ujedno i brend, kojeg karakterizira lagani okus i žutozelena boja s mirisom jabuka i citrusa, to je i rend Međimurja. 

Izlagače i sudionike tradicionalne manifestacije kojom se promoviraju vrhunska vina Međimurja i koja se održava ususret Martinju, posjetio je i župan Međimurske županije Matija Posavec, priopćeno je iz Međimurske županije..

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.