PRIDRUŽITE SE

Turističke atrakcije

Promocija Festivala svjetla Zagreb na jednom od najpoznatnijih festivala u svijetu

Prvi Festival svjetla Zagreb TZGZ je postavio u ožujku 2017. godine, a 2022. godine je premijerno proširen i na Donji grad. Svake godine se, uz domaće umjetnike, predstave se i strani, pa je već ostvarena suradnja s umjetnicima iz BIH, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske i Njemačke.

16.10.2023. 10:47

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) promovirala je Festival svjetla Zagreb od 6. do 15. listopada na 19. Festivalu svjetla u Berlinu, najavivši pritom šesto izdanje tog popularnog zagrebačkog festivala u proljeće 2024. godine.

Berlinska četvrt Nikolaiviertel, u parku crkve sv. Nikole, protekloga je tjedna bila privremeni dom zagrebačkih Ljuljački u oblacima, umjetničkog tima Scuderia Zagreb, koje su Zagrepčani i njihovi gosti imali prilike vidjeti na Zrinjevcu. 

- Svake godine u listopadu Berlin se pretvara u grad prepun svjetlosne umjetnosti. Ovo je jedan od najpoznatijih festivala na svijetu, koji, još od 2005. godine, svjetlosnim instalacijama oplemenjuje poznate znamenitosti, spomenike, zgrade i trgove Berlina. Posebno mi je drago da smo dobili priliku predstaviti se na ovogodišnjem berlinskom Festivalu svjetla, kojeg, prema procjenama organizatora, posjeti oko 3 milijuna ljudi. Velika je to promocija za Zagreb i naš Festival svjetla, čije smo datume, 20. – 24. ožujka iduće godine, i službeno najavili u Berlinu - izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Prvi Festival svjetla Zagreb TZGZ je postavio u ožujku 2017. godine, a 2022. godine je premijerno proširen i na Donji grad. Svake godine se, uz domaće umjetnike, predstave se i strani pa je tako do sada ostvarene suradnja s umjetnicima iz BIH, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske i Njemačke, navode iz TZGZ.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.