PRIDRUŽITE SE

opskrba plinom

Filipović: 'Hrvatske potrebe se preko LNG-a i skladišta Okoli mogu zadovoljiti'

Ministar je podsjetio da je Vlada odobrila HEP-u zaduženje od 400 milijuna eura s ciljem zapunjenja podzemnog skladišta plina Okoli, čija je trenutna zapunjenost na 73-74 posto.

Piše: Hina/t.a.
26.08.2022. 15:02

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je u petak da sigurnost opskrbe plinom u Hrvatskoj nije upitna, a da će zapunjenost podzemnog skladišta plina Okoli vrlo brzo biti na 90 posto.

Filipović je poručio da sigurnost opskrbe plinom u Hrvatskoj nije upitna. Podsjetio je da je Vlada odobrila HEP-u zaduženje od 400 milijuna eura s ciljem zapunjenja podzemnog skladišta plina Okoli, čija je trenutna zapunjenost na 73-74 posto.

"Vrlo brzo će biti na 90 posto, onako kako smo to i dogovorili", rekao je Filipović, koji je zajedno s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i potpredsjednikom Vlade Olegom Butkovićem bio u radnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji.

Podsjetio je da ukupna potrošnja plina u Hrvatskoj iznosi do 2,9 milijardi kubika. Prema tome, sve se hrvatske potrebe preko LNG-a i skladišta Okoli mogu zadovoljiti, dodao je Filipović.

Kada je riječ o distributerima plina, ustvrdio je, puno njih nije vuklo dobre poslovne poteze i nisu na vrijeme kupili plin. No, Filipović je rekao da će se gledati kako i njima pomoći, u skladu s mogućnostima, no o tome će biti riječi pri predstavljanju kompletnog paketa pomoći.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.