PRIDRUŽITE SE

konferencija u Strasbourgu

Mafija prati trendove: nova meta je novac za klimatske promjene

Njemački predstavnik na konferenciji održanoj u Strasbourgu naglasio je da se trebamo nastaviti baviti klimatskim promjenama, unatoč ratu u Ukrajini koji to otežava. Neki u tome, međutim, vide drugačiju priliku.

Piše: Hina/m.a.m.
28.03.2022. 08:01

Europski građani sudionici Konferencije o budućnosti na raspravi o klimatskim promjenama i okolišu, održanoj u subotu u Strasbourgu, nisu se složili treba li ciljeve Zelenog plana provoditi i nuklearnom energijom. Složili su se, s druge strane, kako i planovi za klimatske promjene povećavaju mogućnost za korupciju, budući da je riječ o velikom financijskom kolaču koji privlači lobiste.

Predstavnica građana Maret Brunnert je na plenarnoj skupštini konferencije u Europskom parlamentu Strasbourgu rekla da smo svjedoci događanja u Ukrajini na čijem se primjeru pokazalo koliko opasne mogu biti nuklearne elektrane.

Hans Mollenhauer iz Njemačke kazao je kako ne vidi zašto se za potrebe Zelenog plana ne može koristiti i nuklearne elektrane kada ih neke od država članica poput Finske i Francuske grade sve više.

Predstavnik civilnog društva Milosh Ristovski, glavni tajnik Mladih europskih federalista, rekao je da je da su analize pokazale kako EU do 2040. može sve potrebe u potpunosti zadovljovati iz obnovljivih izvora energije i riješiti se fosilnih goriva.

Njemački predstavnik građana Dorin Hell naglasio je da se trebamo nastaviti baviti klimatskim promjenama, unatoč ratu u Ukrajini koji to otežava.

„Promjene se događaju, ne možemo si dopustiti da tratimo vrijeme", rekao je.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.