PRIDRUŽITE SE

dobre naznake

Fitch potvrdio stabilan daljnji rast Hrvatske, pa i sljedeće godine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je ocjena agencije Fitch, koja je Hrvatskoj zadržala najvišu razinu kreditnog rejtinga dosad, ohrabrujuća za gospodarstvo i građane, uzimajući u obzir sve globalne izazove s kojima smo se suočili....

Piše: Hina
30.10.2022. 08:09

Kreditna rejting agencija Fitch objavila je da potvrđuje kreditni rejting Hrvatske na razini BBB+ sa stabilnim izgledima za daljnji rast, a premijer Andrej Plenković je ustvrdio kako je to jasna potvrda da je Hrvatska spremna dočekala krizu.

To je i nadalje povijesno najviša razina rejtinga Hrvatske po Fitchu. Kreditni rejting je zadržan na istoj razini kao i u prethodnom izvješću (sredinom srpnja ove godine), kada je povećan s BBB na BBB+, kao posljedica potvrde ulaska u europodručje, izvijestili su iz Vlade RH.

Ujedno, Fitch je revidirao očekivanu stopu rasta BDP-a na više, s 3,3 posto na 6,1 posto za 2022., dok za 2023., unatoč očekivanim negativnim trendovima na globalnoj razini, predviđa očuvanje gospodarskog rasta u Hrvatskoj od 1,1 posto. U pogledu otpornosti na vanjske šokove i krize, navodi se i značaj ulaska u europodručje kao i Vladinih mjera pomoći građanima i gospodarstvu, stoji u priopćenju.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je ocjena agencije Fitch, koja je Hrvatskoj zadržala najvišu razinu kreditnog rejtinga dosad, ohrabrujuća za gospodarstvo i građane, uzimajući u obzir sve globalne izazove s kojima smo se suočili.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.