PRIDRUŽITE SE

Formula Student

Formula Rimac Grupe na karting stazi u Novom Marofu

Inovativni studenti iz cijelog svijeta stižu u Novi Marof na Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
20.05.2022. 08:16

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria vraća se u Hrvatsku. Na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu na službenom će se Formula Student događaju od 23. do 28. kolovoza okupiti 50 timova studenta iz cijelog svijeta koji će svoje inženjersko znanje i vještine pokazati u tri statične i četiri dinamične discipline.

Rimac Grupa Formulu Student Alpe Adria podupire od početaka, a na prošlogodišnjem događaju je prisustvovao i Mate Rimac. Ove godine na događaju će biti tim stručnjaka i inženjera iz Rimca s kojima će studenti moći diskutirati o tehnologiji razvoja vozila kako bi razmjenili znanja s profesionalcima.

Prošle godine na događaju je bilo više od 2.500 gledatelja, a ove godine organizatori očekuju i veći interes jer su dolazak najavili mnogi stručnjaci Formule 1 i automobilske industrije.

Formula Student je službeno međunarodno studentsko natjecanje u kojem studenti u timovima imaju priliku dizajnirati, izraditi, testirati i utrkivati se prototipovima trkaćih bolida. Inače postoje i neslužbena natjecanja, a Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 po prvi put je uvršten u kalendar kao službeni FS događaj.

Neke od disciplina koje će biti na FS Alpe Adria 2022 su ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, a od statičnih disciplina u kojima će se timovi natjecati su inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.