PRIDRUŽITE SE

objavljeni rezultati

Fortenova grupa u prvih šest mjeseci ostvarila 18,8 milijardi kuna prihoda

Skok prihoda za 57 posto rezultat je najvećim dijelom integracije Mercatora, a kad se isključi utjecaj Mercatora, prihod je na jednakoj osnovi uvećan 14 posto...

27.08.2022. 11:01

Fortenova grupa u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila je 18,8 milijardi kuna ukupnog prihoda iz kontinuiranog poslovanja, što je 57 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je operativna dobit premašila milijardu kuna, a neto dobit iznosila 12 milijuna kuna.

Kako je u petak priopćeno iz te grupe, skok prihoda za 57 posto rezultat je najvećim dijelom integracije Mercatora, a kad se isključi utjecaj Mercatora, prihod je na jednakoj osnovi uvećan 14 posto. Konsolidirana EBITDA grupe za prvih šest mjeseci premašila je milijardu kuna, što je 74 posto više nego godinu ranije, dok je na jednakoj osnovi prilagođena konsolidirana EBITDA narasla za 19 posto, navodi se u priopćenju. Najbrži porast prihoda u prvom polugodištu imale su kompanije iz poslovnog područja Prehrana Fortenova grupe, dok je EBITDA najbrže rasla u poslovnom području Poljoprivreda, ističu iz Fortenova grupe. Neto dobit razdoblja je, nakon isključenja tečajnih utjecaja, iznosila 12 milijuna kuna, u odnosu na gubitak od 213 milijuna kuna nakon isključenja tečajnih razlika iskazan u prvoj polovini 2021. godine. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.