PRIDRUŽITE SE

Ispitivanje interesa

Fortenova traži kupce za prodaju poljoprivrednog poslovanja

U poslovnom području poljoprivrede te grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

30.01.2024. 11:45

Fortenova grupa danas je započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivreda slanjem informativnog materijala na adrese više moguće zainteresiranih kupaca, a neobvezujuće ponude očekuje krajem prvog tromjesečja.

Nakon toga, navode iz Fortenove, bit će donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje, ovisno o kvaliteti neobvezujućih ponuda potencijalnih strateških partnera.

Fortenova grupa ističe da je u svoj poljoprivredni segment proteklih godina značajno ulagala, čime je podigla ukupnu vrijednost ovog poslovnog područja, pri čemu izdvajaju lanjsku obnovu poljoprivredne mehanizacije u agro kompanijama, vrijednu više od 60 milijuna eura.   Inače, u poslovnom području poljoprivrede te grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

Ukoliko bi do realizacije prodaje doista i došlo, primici od prodaje upotrijebili bi se za daljnje smanjivanje zaduženosti Fortenova grupe odnosno za strateške investicije u druga područja osnovne djelatnosti maloprodaje i proizvodnji hrane, ističu još iz te grupe.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.