PRIDRUŽITE SE

Od osnovne škole

Foto - E, baš hoću biti poduzetnik

 Riječ je o projektu usmjerenom na unaprjeđenje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima koji su financirali sa 135.000 eura  Island, Lihtenštajn i Norveška.

26.01.2024. 10:30

Na završnoj konferenciji projekta 'E, baš hoću biti poduzetnik' u Belom Manastiru predstavljeni su rezultati ruralnih škola s područja Osječko-baranjske županije koje su ojačale kapacitete za poduzetništvo i svoju ulogu lidera u zajednicama iz kojih dolaze.

 Riječ je o projektu usmjerenom na unaprjeđenje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama Silvije Strahimir Kranjčević iz Levanjske Varoši, Antunovac iz Antunovca i Šećerana iz Belog Manastira, koji su financirali sa 135.000 eura  Island, Lihtenštajn i Norveška u okviru EGP financijskog mehanizma.

- Najveća vrijednost ovog projekta su znanje i dodatne vještine profesora zahvaljujući kojima će i učenici imati priliku produbiti svoje znanje, osobito u STEM području. Uvjeren sam da ćemo i dalje ustrajati na shvaćanju važnosti cjeloživotnog učenja, na korist profesora i budućih generacija, kod kojih treba buditi poduzetnički duh – kazao je zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Ravnateljica Osnovne škole S. Strahimir Kranjčević Nataša Šego naglasila je kako su zahvaljujući ovom projektu učitelji dodatno osnažili svoje vještine u području poduzetništva, odnosno postali su treneri poduzetništva te svoje znanje mogu prenositi na učenike i kolege profesore i razvijati one vještine kod djece koje nedostaju u školstvu, poput prepoznavanja vlastitih želja oko odabira budućeg zanimanja.  

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.