PRIDRUŽITE SE

Suvremeni ured

Foto - Evo kako izgleda novi ured jedne od najuspješnijih hrvatskih IT kompanija

 -  Kako Spanovci imaju mogućnost kombiniranog rada iz ureda i od svoje kuće, ne želimo da se i u Spanu zatvaraju u svoje urede, nego da imaju doticaj s drugim timovima u zajedničkim radnim prostorima i prostorima za druženj - rekao je Mladen Maras iz Spana.

10.11.2023. 13:31

Informatičko tehnološka kompanija Span nedavno je preuredila šesti kat Hoto Towera, u sklopu svog najzahtjevnijeg Spanovog prostornog uređenja u proteklih 15 godina, pri čemu su uredi kreirani po željama i potrebama njihovih zaposlenika.

Kako su izvijestili iz Spana, moderne tvrtke već se neko vrijeme trude svojim zaposlenicima kreirati lijepo dizajnirane prostore, kreativno osmišljene urede, zabavne sadržaje pa čak i sobu za igrice, no, sve to već neko vrijeme, pogotovo zbog pandemije, nije presudno za dolazak na posao u ured niti za efikasnost timova. 

 -  Kako Spanovci imaju mogućnost kombiniranog rada iz ureda i od svoje kuće, ne želimo da se i u Spanu zatvaraju u svoje urede, nego da imaju doticaj s drugim timovima u zajedničkim radnim prostorima i prostorima za druženje. U novom konceptu smo sve to dobili kroz balans privatnosti i uključenosti u tim koji je taj dan u uredu. Radne sobe, sobe za razgovore i zvučne pregrade nadopunjuju funkcionalne potrebe za diskrecijom i mirom te zaokružuju radni prostor u smislenu cjelinu - rekao je Mladen Maras, Spanov Software Solutions Director. 

Taj IT div uređenje dijela svojih uredskih prostora prepustio je u ruke tvrtke specijalizirane za activity based design DC&T. Nakon što su dobili brief od klijenta, prvi korak bio je dubinska analiza i istraživanje, pri čemu su fokus stavili na one koji će prostor koristiti, na zaposlenike. Organizirali su radionice s djelatnicima i na taj način dobili dragocjene uvide u njihove potrebe i preferencije, što je dodatno obogatilo konačni dizajn, navodi se u priopćenju. 

- Najvažnije nam je bilo stvoriti prostor koji je, ne samo estetski privlačan, već i funkcionalan i prilagodljiv. Kroz primjenu ABW (Activity-Based Working) koncepta, stvorili smo različite zone koje su optimizirane za različite vrste rada. Na primjer, tihi prostori su dizajnirani za fokusiran rad, dok su otvoreni prostori koncipirani za timsku suradnju i brainstorming. Osim toga, velika pažnja posvećena je održivosti i ekološkoj odgovornosti, kroz korištenje održivih materijala i energetski efikasnih rješenja - ističu Dubravka i Timi Kovačević, konzultanti za uređenje poslovnih interijera i vlasnici tvrtke DC&T. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.