PRIDRUŽITE SE

Crljenak i njegovi rođaci

Foto - Evo kako je bilo na 3. izdanju Festivala Zinfesta 2023.

Predstavilo se preko 60 izlagača među njima većinom vinari i vinogradari iz gotovo cijele Dalmacije, a kušao se Crljenak iz različitih vinogorja, poput Pribidraga, Tribidraga, Primitivoa, Zinfandela, Kartošije.

20.11.2023. 10:09

Završeno je 3. izdanje Zinfest-Atwff festivala, koji se prošli četvrtak i petak održavao u restoranu Nautic Marine Kaštela, okupivši brojne posjetitelje koji su imali priliku kušati preko 30 vrsta Crljenka te brojne tradicionalne delicije. 

Predstavilo se preko 60 izlagača među njima većinom vinari i vinogradari iz gotovo cijele Dalmacije, ali i brojni OPG-ovi koji su imali bogatu ponudu. Održani su i okrugli stolovi o promociji i brendiranju Crljenka kaštelanskog, ali i kušanje Crljenka iz različitih vinogorja, kako hrvatskih, tako i talijanskih te crnogorskih,poput Pribidraga, Tribidraga, Primitivoa, Zinfandela, Kartošije.

- Vrlo smo zadovoljni 3. izdanjem ZINFEST-a. Moglo se vidjeti da su vinari, ne samo kaštelanski nego i iz drugih mjesta pohodili ovo događanje. Organizirali smo okrugli stol koji je od vrlo velike važnosti za vinarstvo u Dalmaciji te kušanje 20 vrsta vina Crljenka s različitih lokacija – kazao je u ime organizatora događanja Srećko Radnić iz Klastera Zora, najavivši nastavak tog eno-gastronomskog događanja.

- Važnost Crljenka za hrvatsko vinogradarstvo je izuzetna, a jedino kroz zajedništvo vinara Dalmacije se može u potpunosti afirmirati – istaknuo je zaključio je dr. Leo Gracin, koji je vodio okrugli stol  'Crljenak kaštelanski i budući brending unutar Zemljopisne oznake izvornosti'.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.