PRIDRUŽITE SE

investicije

Foto - Napreduje Lidlov mega projekt, temeljenje izvodi GK Grupa

Logističko-distributivni centar vrijedan 74 milijuna eura trebao bi biti završen do sredine 2023. godine, a GK Grupa izvodi radove iz svoje specijalnosti, temeljenje i poboljšanje tla.

30.05.2022. 08:52

Uz radove na Aglomeraciji Varaždin, u sklopu koje su i nositelj projekta izgradnje sustava pročišćivanja otpadnih voda, varaždinska GK Grupa angažirana je i na projektu vrijednom 74 milijuna eura u Općini Križ u Zagrebačkoj županiji.

Riječ je o projektu logističko-distributivnog centra trgovačkog lanca „Lidl“, smještenog u poduzetničku zonu „Križ I“, u kojoj se već nalazi nekoliko poslovnih subjekata.

Kako je svojevremeno otkrio općinski načelnik Marko Magić, investitor je razmišljao o nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj i Sloveniji prije konačne odluke o toj lokaciji budućeg centra. 

GK Grupa, specijalizirana za izvođenje geotehničkih konstrukcija i projektiranje, u Križu trenutno izvodi više složenih zahvata/Foto: M.Cvek/

Zona se prostire na 126 hektara, nalazi se neposredno uz izlaz s autoceste, a GK Grupa, specijalizirana za izvođenje geotehničkih konstrukcija i projektiranje, trenutno izvodi više složenih zahvata.

Kada je riječ o njihovoj specijalnosti, a to je poglavito temeljenje i poboljšanje tla, GK Grupa unatrag 15 godina otkako je osnovana, uvela je u djelatnost niz inovacija, primjenjivanih na projektima kao što je bio novi terminal Luke Ploče ili Zagrebtower prijašnjih godina.

Projekt logističko-distributivnog centra u Križu, u kojem je GK Grupa jedan od  izvođača, trebao bi prema poznatim informacijama biti dovršen do sredine 2023., te zaposliti oko stotinu djelatnika.

Djelatnici GK Grupe/Foto: M.Cvek

Djelatnik GK Grupe/Foto: M.Cvek

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.