PRIDRUŽITE SE

održivi kampus

Foto - Gotovo 10 godina nakon najave Google otvorio Bay View

Google je otvorio kampus koji, kako navode iz kompanije, podiže ekološki održiv dizajn na jednu novu razinu.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
18.05.2022. 08:49

Google je konačno otvorio svoj kampus Bay View za zaposlenike, gotovo 10 godina nakon što je otkrio svoje početne planove za njega. To je prvi kampus koji je tvrtka sama razvila i definitivno ne izgleda kao tradicionalna uredska građevina, piše Vidi.hr.

Krov kampusa izdaleka izgleda poput zmajevih ljuski, a ta "zmajeva koža" zapravo je napravljena od 90 tisuća srebrnih solarnih panela koji mogu generirati gotovo sedam megavata energije, odnosno 40 posto energetskih potreba novih ureda.

Vjetroelektrane u blizini također osiguravaju energiju potrebnu za pokretanje potpuno električnog sjedišta koje ima dvije kuhinje opremljene električnom opremom umjesto plinom. Bay View ima i automatizirana sjenila za prozore koji propuštaju prirodno svjetlo tijekom dana i ventilacijski sustav koji koristi 100 posto vanjski zrak.

U novom kampusu također se nalazi najveća geotermalna instalacija u Sjevernoj Americi koja će pomoći zagrijavanju i hlađenju kampusa bez upotrebe fosilnih goriva i smanjuje količinu vode koja se koristi za hlađenje za 90 posto. Ovaj geotermalni sustav koristi pumpe za apsorbiranje topline iz tla tijekom zime i za slanje topline u tlo ljeti.

"Ovo je prvi put da smo projektirali i razvili jedan od naših glavnih kampusa - i on ekološki održiv dizajn zgrada i radnog prostora podiže na novu razinu", objavio je Google na Instagramu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.