PRIDRUŽITE SE

popularne destinacije

Foto - Hit Instagram lokacije u Hrvatskoj

GetByBus - platforma za pretragu i kupnju autobusnih karata, izdvojila je 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj u 2022. godini. Pogledajte o kojim hit lokacijama se radi.

Piše: Menadžer.hr
13.06.2022. 15:16

Iz godine u godinu Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište, upravo zbog njenih prirodnih bogatstava i nevjerojatnih ljepota, piše GetByBus - platforma za pretragu i kupnju autobusnih karata, sa sjedištem u Splitu. 

Upravo zato na svom su blogu izdvojili 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj u 2022. godini. Prve tri hit lokacije, koje nijedan influencer ne bi htio propustiti, su Nacionalni park Plitvička jezera, Nacionalni park Krka i Plaža Zrće na Pagu.

Nacionalni par Plitvička jezera na Instagramu je spomenut rekordnih 1,083,220 puta te je najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj i jedno od najposjećenijih mjesta u ovom dijelu Europe. Ovo bajkovito mjesto, piše GetByBus, sačinjava 16 jezera te mnoštvo slapova od kojih je najveći Veliki Slap sa svojih 78 metara visine. Iznimno prirodno bogatstvo i ljepotu ovog područja prepoznao je i UNESCO tako da se od 1979. Plitvice nalaze na popisu svjetske prirodne baštine.

Druga Instagram lokacija na listi, Nacionalni park Krka, spomenut je 491,168 puta. Ovaj nacionalni park proteže se uz rijeku Krku, a najveća atrakcija je Skradinski buk uz koji se nalazi predivna šetnica. U NP Krka nalazi se i najstarija hidroelektrana u Europi, HE Jaruga.

Najpoznatija party plaža u Hrvatskoj nalazi se na trećem mjestu i spomenuta je 316,149 puta. Plaža Zrće nalazi se na otoku Pagu i ponosna je nositeljica Plave zastave. Ova šljunčana plaža može primiti i nekoliko tisuća partijanera, a za dobar provod zaslužni su brojni klubovi kao što su Papaya, Kalypso i Aquarius. Za dodatnu zabavu dostupni su i sportsko-rekreativni sadržaji kao što su bungee jumping, jet-ski te parasailing.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Krka

Plaža Zrće/Foto: Visit Pag

Potpunu listu možete pogledati na GetByBus blogu i infografici ispod:

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.