PRIDRUŽITE SE

Za vinske hedoniste 

Foto - Na Pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu promovirana lokalna vina

- Nastavili smo tradiciju održavanja Pjenušavog srijemskog doručka u vinogradu, projekta koji se održava na više lokacija u Hrvatskoj od 2020, u organizaciji Salona pjenušavih vina i županijskih i lokalnih turističkih zajednica -  istaknula je Majda Jakša.

14.11.2023. 11:11

Vinarije Papak te OPG Izvori života, Čobanković, KAST i Buhač predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz poznate srijemske delicije hotela Dunav na 4. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije. 

 - Na zadovoljstvo naših stalnih i novih gostiju, vinskih hedonista, nastavili smo tradiciju održavanja Pjenušavog srijemskog doručka u vinogradu, projekta koji se održava na više lokacija u Hrvatskoj od 2020, u organizaciji Salona pjenušavih vina i županijskih i lokalnih turističkih zajednica. Ove je godine bila posebna prigoda da u jesenskom terminu dodatno obilježimo i proslavimo Dan Vukovarsko-srijemske županije i zaštitnika Sv. Martina -  istaknula je Majda Jakša, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Program je započeo u nedjelju od 11 sati na velikoj terasi iločkog hotela Dunav, koji je pripremio najukusnije predstavnike Srijema: kulen, kulenovu seku, sireve, šunku, čvarke, domaće kobasice, zapečene flekice s kobasicom, krumpirušu, taške s orasima i makom, salenjake  – i spariti ih s pjenušavim ili mirnim vinom koje mu je najbolje odgovaralo. Gosti su, uz čašu pjenušca vinarija Papak, Izvori života i Čobanković te uz mirna mlada vina pjevušili uz glazbu Tria Petre Marković ili otkrivali svoje slikarske talente na radionici Feel good & Paint.

Popodne se održao dio programa "En primeur Srijem", u kojem je svaki je vinar predstavio jedno svoje novo vino: Papak mladu graševinu 2023,  Buhač svoj Merlot 2021;  Čobanković – novi Silvanac zeleni 2023, KAST svoja dva nova, jedina buteljirana vina – Graševinu i Traminac 2022, a  vinarija Izvori života novi pjenušac Znamen, izvijestili su iz TZ Vukovarsko-srijemske.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.