Vinarije Papak te OPG Izvori života, Čobanković, KAST i Buhač predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz poznate srijemske delicije hotela Dunav na 4. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije.
- Na zadovoljstvo naših stalnih i novih gostiju, vinskih hedonista, nastavili smo tradiciju održavanja Pjenušavog srijemskog doručka u vinogradu, projekta koji se održava na više lokacija u Hrvatskoj od 2020, u organizaciji Salona pjenušavih vina i županijskih i lokalnih turističkih zajednica. Ove je godine bila posebna prigoda da u jesenskom terminu dodatno obilježimo i proslavimo Dan Vukovarsko-srijemske županije i zaštitnika Sv. Martina - istaknula je Majda Jakša, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.
Program je započeo u nedjelju od 11 sati na velikoj terasi iločkog hotela Dunav, koji je pripremio najukusnije predstavnike Srijema: kulen, kulenovu seku, sireve, šunku, čvarke, domaće kobasice, zapečene flekice s kobasicom, krumpirušu, taške s orasima i makom, salenjake – i spariti ih s pjenušavim ili mirnim vinom koje mu je najbolje odgovaralo. Gosti su, uz čašu pjenušca vinarija Papak, Izvori života i Čobanković te uz mirna mlada vina pjevušili uz glazbu Tria Petre Marković ili otkrivali svoje slikarske talente na radionici Feel good & Paint.
Popodne se održao dio programa "En primeur Srijem", u kojem je svaki je vinar predstavio jedno svoje novo vino: Papak mladu graševinu 2023, Buhač svoj Merlot 2021; Čobanković – novi Silvanac zeleni 2023, KAST svoja dva nova, jedina buteljirana vina – Graševinu i Traminac 2022, a vinarija Izvori života novi pjenušac Znamen, izvijestili su iz TZ Vukovarsko-srijemske.