PRIDRUŽITE SE

nova betonara u drnju

Foto - Obilježen završetak nove investicije NEXE Grupe, evo detalja

Betonara u Drnju primarno će proizvoditi vladoonzistencije gotovog transportnog betona i vlage suhog betona za proizvodnju prefabrikata u sklopu tvornice. To uključuje proizvodnju betonskih kanalizacijskih, odvodnih i oborinskih cijevi i betonskih HŽ elemenata iz asortimana IGMA d.o.o. 

Piše: Menadžer.hr
07.09.2022. 17:40

NEXE grupa i njena članica, tvrtka IGMA d.o.o. Koprivnica koja se bavi eksploatacijom i preradom šljunka i pijeska te proizvodnjom betona i betonskih elemenata, danas su prezentirali rad novog postrojenja - betonare u Drnju, te tako označili dovršetak ovog investicijskog projekta. 

Vrijednost ulaganja je 4,3 milijuna kuna, a cilj je osuvremenjivanje proizvodnje betona i prilagođavanje novim tehnologijama. Zahvat izgradnje obuhvatio je prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija, ukupnog kapaciteta 120 m3 i tri silosa cementa od kojih svaki ima kapacitet 80 m3. Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva i upravljački kontejner te separator otpadnog betona.

Cilj ovih ulaganja je još racionalnije gospodarenje resursima, dodatno unapređenje kvalitete proizvoda i stupnja zaštite okoliša te zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta za proizvodima tvrtke IGMA d.o.o. Ulaganje u Betonaru Drnje logičan je slijed rasta i razvoja tvrtke. Naime, poslovanjem u 2021. godini, IGMA d.o.o. ostvarila je rast ukupnog prihoda od 10 posto u odnosu na 2020. godinu, a neto dobit poslovanja u 2021. godini veća je za čak 27 posto. Rast ukupnog obujma poslovanja rezultat je kontinuiranog jačanja poslovanja te napora za pronalaženjem novih rješenja, kupaca i projekata u građevinskom sektoru.

Foto: Karlo Šisl, direktor IGMA d.o.o

Što će se proizvoditi

„Betonara u Drnju primarno će proizvoditi vladoonzistencije gotovog transportnog betona i vlage suhog betona za proizvodnju prefabrikata u sklopu tvornice. To uključuje proizvodnju betonskih kanalizacijskih, odvodnih i oborinskih cijevi i betonskih HŽ elemenata iz asortimana IGMA d.o.o. Zbog kvalitete i sastava šljunčanih proizvoda, IGMA ostvaruje sve veći udio na tržištu agregata za beton te sve veće učešće u važnim infrastrukturnim projektima RH. Ovim ćemo projektom, vjerujem, nastaviti tržišni uspjeh i osigurati budućnost za naše radnike i proizvodnju“, ovom je prigodom izjavio Karlo Šisl, direktor tvrtke.

IGMA d.o.o. od 2006. godine posluje u sastavu regionalnog proizvođača građevinskog materijala NEXE Grupe, te je do danas u okviru ovog poslovnog sustava u IGMA-i izvršen niz ulaganja u modernizaciju tehnologije, nove proizvode, kvalitetu procesa i proizvoda vrijednih preko 86 milijuna kuna.

Poslovna politika NEXE d.d.

„I u IGMA-i primjenjujemo istu politiku poslovanja – ulaganje u proizvodnju i sve poslovne procese, naše zaposlenike, ali i u izgradnju odnosa s lokalnom zajednicom. To potvrđuje i nedavno realizirana donacija izgradnje pješačko-biciklističke staze u Općini Drnje u vrijednosti preko 1,1 milijuna kuna. Da NEXE Grupa ima namjeru dalje razvijati svoje koprivničko poslovanje potvrđuju i aktualni projekti. Među njima se svakako ističe EU sredstvima sufinanciran projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije Keter. Potpora za ovaj projekt odobrena je iz natječaja OP Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj i NPOO – Mehanizam za oporavak i otpornost, u iznosu od 14,5 milijuna kuna. Ovaj projekt, ukupne vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna, rezultirat će povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem emisija CO2 i upotrebom obnovljivih izvora energije putem nabave novoga plovnog bagera, postavljanja novog sustava transportera za transport šljunka i postavljanja fotonaponske elektrane na sustavu transportera“, izjavio je ovom prigodom Ivan Ergović, predsjednik Uprave NEXE d.d.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.