PRIDRUŽITE SE

dokumentarni film

Foto - Održana premijera filma 'Veće od traume'

Premijera filma produkcijske kuće Metar60  'Veće od traume' održana je u Kinu SC. Redateljica Vedrana Pribačić i producentica Mirta Puhlovski u filmu su obradile temu žena koje su proživjele ratne traume, a film će sudjelovati i na najvećem festivalu dokumentarnog filma na području Sjeverne Amerike.

Piše: Andrea Tomurad/Foto: Martina Cvek
20.04.2022. 08:28

Dugometražni dokumentarni film 'Veće od traume' premijerno je prikazan u utorak u Kinu SC. Film je snimila produkcijska kuća Metar60 u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom te uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Redateljica filma je Vedrana Pribačić, a producentica Mirta Puhovski.

Film se bavi temom žena koje su proživjele ratne traume, a protagonistice Marija, Katica, Ana i Đurđica govore o ratu i ratnoj traumi iz ženske perspektive, te o teškoj stvarnosti koja je dio hrvatske povijesti. Žene koje su se same nosile s tim sjećanjima, 25 godina kasnije u filmu progovaraju o vremenu i zbivanjima u Domovinskom ratu. U filmu se također prikazuje i obrađuje postupak liječenja traume kroz program "Ja sam mnogo više od moje traume".

"Iznimno smo zadovoljni i sretni odazivom publike koja je pokazala oduševljenje. Također bih istaknula da ćemo filmom sudjelovati na Kanadskom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs", navela je producentica Puhlovski.

Film 'Veće od traume' uvršten je u program The Changing Face of Europe te će sudjelovati na festivalu Hot Docs, odnosno najvećem festivalu dokumentarnog filma na području Sjeverne Amerike koji se održava u Torontu i online, od 28. travnja do 8. svibnja. Kanadska publika ovaj film moći će pogledati u kinu od 29. travnja do 4. svibnja.

Redateljica Vedrana Pribačić i producentica Mirta Puhlovski

Protagonistice Đurđica, Katica, Marija i Ana s redateljicom Vedranom Pribačić

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.