PRIDRUŽITE SE

nova proizvodna linija

Foto - Podravka uložila preko 40 milijuna kuna u modernizaciju pogona u Varaždinu

Riječ je o investiciji koja se odnosi na završetak radova i ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik, a rezultiralo je četverostrukim povećanjem proizvodnje "squeeze" proizvoda s pet tisuća komada po smjeni prije na 20 tisuća komada proizvoda po smjeni.

Piše: Iva Habulan Šavor
28.11.2022. 13:55

Investicijom u novu proizvodnu liniju vrijednosti 43 milijuna kuna Podravka je razvila novi postupak u proizvodnji te postala prva tvrtka u svijetu koja je ajvar zapakirala u takozvano "squeeze" pakiranje.

Inače, riječ je o investiciji koja se odnosi na završetak radova i ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik, a rezultiralo je četverostrukim povećanjem proizvodnje "squeeze" proizvoda s pet tisuća komada po smjeni prije na 20 tisuća komada proizvoda po smjeni sada. Projekt su sufinancirale Europska unija i Republika Hrvatska te je Podravki odobreno 19,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

- Ova investicija dio je našeg glavnog cilja, izgradnje i jačanje temelja budućeg razvoja i rada Podravke. Modernizacija Podravkinih proizvodnih pogona u punom je zamahu i sigurni smo kako će sve provedene investicije omogućiti još efikasnije poslovanje i još mnogo inovacija u našem proizvodnom porfelju, poput ajvara u "squeeze-u" - rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

'Uspješno korištenje fondova'

Tom je prilikom poizvodni pogon "Kalnik" obišla i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

- Osim što je jedna od najuspješnijih domaćih prehrambeno-prerađivačkih tvrtki, Podravka je pravi primjer uspješnog korištenja EU fondova i usmjeravanja sredstava za napredak, rast i razvitak. Ne sumnjam da će Podravka nastaviti u smjeru izvrsnosti i inovacija, jednako kao što će ova Vlada nastaviti s osgiravanjem investicijskih prilika i sredstava za hrvatsku prerađivačku industriju, generatora dodatne vrijednosti, što je jedan od naših strateških prioriteta - rekla je Vučković.

'Iduće godine nova investicija'

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo kako Podravka puno doprinosi razvoju gospodarstva na području Varaždina.

- Na ovih skoro deset hektara bit će kompletna centralna prerada voća i povrća. Drago mi je da je predsjednica Uprave najavila i novu investiciju za sljedeću godinu, dakle dorađivat će se nova linija za proizvodnju rajčice i na taj će način Podravka zaokružiti kompletnu preradu voća i povrća na varaždinskom području - rekao je Bosilj.

 

Fotogalerija

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.