PRIDRUŽITE SE

Rekordna ulaganja 

Foto - Telekom kompanija A1 Hrvatska ubrzano ulaže u optiku

- Želimo da naši korisnici do 2030. surfaju na potpuno zelenoj mreži i zato razvijamo i primjenjujemo inovacije koje smanjuju ugljični otisak - kaže Vladimir Skender, glavni direktor za mrežu A1 Hrvatska.

12.02.2024. 13:41

A1 Hrvatska izvijestila je o ulaganjima više od 200 milijuna eura u 2023. godini, najviše otkad posluje na hrvatskom tržištu, prvenstveno u ubrzanu izgradnju fiksnih gigabitnih priključaka te modernizaciju svoje mobilne mreže.

Kako ističu u svom priopćenju, u 2023. izgrađeno je 140 tisuća gigabitnih, optičkih priključaka diljem Hrvatske, a infrastrukturna oprema koja se u okviru modernizacije postavlja u A1 optičku mrežu već sada podržava brzine do 50 Gbps i spremna je za sve potrebe korisnika u budućnosti. 

Podsjećaju i da su uz pomoć EU fondova izgradili optičku mrežu za 45 tisuća kućanstava na širem području Kaštela, Ivanić-Grada i Solina, a investicijom od 109,3 milijuna eura na javnoj dražbi za izdavanje dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra, osigurani su dugoročni resursi koji su osnova za ambiciozne planove rasta i ulaganja u razvoj mobilnih usluga u idućih 15 godina. Dodaju i da su na više od 200 baznih stanica implementirali su solarne panele i inovativne free cooling sisteme, čime je ušteđeno gotovo 2 GWh električne energije.

- Želimo da naši korisnici do 2030. surfaju na potpuno zelenoj mreži i zato razvijamo i primjenjujemo inovacije koje smanjuju ugljični otisak - kaže Vladimir Skender, glavni direktor za mrežu A1 Hrvatska, dodavši da je kompanija dosad smanjila vlastite emisije CO2 za 76 posto te DA je na dobrom putu ostvariti nultu neto emisiju CO2 do 2030. godine.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.