PRIDRUŽITE SE

Prometna infrastruktura

Foto - Tvrtka koja je izgradila Pelješki most počela radove na novom ulazu u Split

Radi se o najkompleksnijoj dionici od čvora Vučevica do Kaštela, odnosno državne ceste D8 koja se sastoji od tunela duljine 2525 metara, tri nadvožnjaka, dva vijadukta, cestovnih prolaza, zaštita od buke, koja se treba dovršiti za tri godine

19.02.2024. 16:30

China Road and Bridge Corporation, kineska tvrtka koja je gradila Pelješki most, danas je uvedena u posao izgradnje spojne ceste čvorište Vučevica na A1 - čvorište na DC8 (od Kaštela do sjevernog portala tunela Kozjak, uključujući  tunel), projekta vrijednog 74,6 milijuna eura bez PDV-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je tom prigodom da Hrvatske ceste provode čitav niz velikih infrastrukturnih strateških projekata, a jedan od takvih upravo je i ovaj projekt novog ulaza u Grad Split.

Po riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, radi se o najkompleksnijoj dionici od čvora Vučevica do Kaštela, odnosno državne ceste D8 koja se sastoji od tunela duljine 2525 metara, tri nadvožnjaka, dva vijadukta, cestovnih prolaza, zaštita od buke, koja se treba dovršiti za tri godine.

Krenuli radovi i na novom putničkom terminalu

Butković je danas obišao i radove u sklopu projekta novog putničkog terminala u Gradskoj luci Split, za čiju je provedbu osigurano gotovo 6,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Rok za dovršetak novog putničkog terminala je lipanj 2025. godine.

- Stalno naglašavam kako smo mi pomorska zemlja, okrenuti moru, živimo od mora i mislim da je jako bitno da se sva prateća infrastruktura, postojeća infrastruktura, obnovi i da se izgradi i nova - izjavio je Butković naglasivši kako je to smisao velikog investicijskog ciklusa od preko 300 milijuna eura koji se trenutno provodi u Hrvatskoj. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.