PRIDRUŽITE SE

kava s velikanima

Foto – U Zagrebu predstavljena umjetnost koja stvara turizam i novac

Od danas svi u Zagrebu imaju priliku sjesti na kavu s velikanima poput Dražena Petrovića, Nikole Tesle ili Milke Trnine. Projekt je prezentiran u Laubi, a Nikola Vudrag rekao nam je više o ovom spoju umjetnosti, turizma ali i brendiranju Hrvatske te hrvatskih "pametnih glava".

Piše: Andrea Tomurad
29.03.2022. 12:05

"Sit & Meet - Staza hrvatskih velikana" na kavu vam dovodi hrvatske velikane poput Nikole Tesle, Dražena Petrovića, Ruđera Boškovića i Fausta Vrančića.

"Projekt je osmišljen prije godinu dana kako bi se hrvatski velikani stavili u javni postav grada Zagreba, a nadamo se i šire. Skultpure su dostupne svima te doslovno možete s nekom od njih sjesti i popiti kavu. Na kavi možete skenirati QR kod te posjetiti web stranicu sa svim informacijama o liku i djelu s kojim sjedite na kavi. Projekt je spoj umjetnosti, turizma, marketinga, ali i brendiranja Hrvatske i njenih pametnih glava, odnosno velikana povijesti“, rekao nam je Nikola Vudrag, kreator skulpture Tesle, na današnjem predstavljanju ovog projekta u Laubi.

Naveo je i da je iz City Centra već upitano mogu li se skulpture izložiti na njihove dvije lokacije u Zagrebu i jednu u Splitu.

"Ljeti kada se popune terase, skulpture će biti postavljene na prikladnim lokacijama. Meštrović će primjerice biti na Gornjem Gradu gdje mu je bio atelje, Tesla ide u Teslinu ulicu i sl. Tako da će biti tematski postavljene, zasad u užem krugu grada“, pojasnio je Vudrag te dodao da očekuju širenje ove priče jer, kako kaže, imamo puno hrvatskih znanstvenika i velikana koji su nas zadužili.

Osnivač projekta je Ante Bogdanić, inicijator Hrvoje Markešić, a osim Nikole Vudraga na izradi skulptura sudjelovali su hrvatski i inozemni kipari. Svaka je skulptura drugačija, sa specifičnim rukopisom određenog kipara, naveo je Vudrag.

Foto: Martina Cvek

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.