PRIDRUŽITE SE

12. En primeur

Foto - Uoči Valentinova predstavljena mlada malvazija na En primeuru

Iz udruge Vinistra za vinoljupce najavljuju od 10. do 12. svibnja u Poreču 30. jubilarnu Vinistru, koja će se održati u dvorani Žutika.

13.02.2024. 09:47

U organizaciji udruge Vinistra već tradicionalno uoči Valentinova održano je 12.  izdanje En primeura u zagrebačkoj Esplanadi, na kojoj je 63 vinara iz Istre predstavilo mlade malvazije, a pridružilo im se i nekoliko kolega s Kvarnera, proizvođača žlahtine. 

Na vinskom ponedjeljku sommelieri, vlasnici ugostiteljskih objekata, hotelijeri, vinski kritičari i novinari razmjenjivali su dojmove o mladim vinima, a sve je počelo tradicionalnim masterclassom 'Malvazija s pet terroira Istre', koji je vodio Kristijan Damijanić, doktor znanosti s Poljoprivrednog odjela Poreč, Veleučilišta u Rijeci i sommelier i predstavnik Plave Lagune Emil Perdec. 

- Osam je malvazija na ovogodišnjem masterclassu predstavilo pet istarskih terroira. Odabrane su između rekordnih 48 uzoraka. Boje južne Istre branio je Vivoda, zapadne Damjanić i Pilato, sjeverozapadne Cattunar, sjeverne Bastian i Prelac, centralne Fakin, a istočne Fuhtar. Globalno zatopljenje odrazilo se i na istarsko vinarstvo pa će mlade malvazije vrlo brzo dozreti. Neke su već spremna za kušanje i to je specifikum berbe 2023. za koju mogu reći da je bila dobra, vina su u odličnoj formi i siguran sam da će vinoljupci u njima uživati - poručio je Emil Perdec.

Iz Vinistre za vinoljupce najavljuju od 10. do 12. svibnja u Poreču 30. jubilarnu Vinistru, koja će se održati u dvorani Žutika.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.