PRIDRUŽITE SE

Infrastrukturni radovi

Foto - Započela zadnja faza izgradnje Istarskog ipsilona

- Od Učke do Matulja spojit ćemo se s Hrvatskim autocestama za tri godine u Matuljima, pa će korisnici od Pule do Zagreba moći prometovati bez zaustavljanja za oko 2,5 sata - najavio je Dario Silić.

16.02.2024. 17:02

Radovi na 10 kilometara dugoj dionici Istarskog ipsilona, od tunela Učka do Matulja te dupliranja mosta Mirna i vijadukta Limska draga, ukupne duljine 1,6 kilometara, danas su i službeno počeli, čime će se dovršiti izgradnja istarskog ipsilona u punom profilu.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je sva tri gradilišta, istaknuvši da se radovi na dionici tunel Učka-Matulji realiziraju u sklopu velikog infrastrukturnog projekta zadnjih osam godina - izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, ukupno vrijednog oko 600 milijuna eura, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

- Ovo čemu danas svjedočimo posljednja je faza, koja uključuje dva velika složena objekta, a to je most Mirna i vijadukt Limska draga te ovih 10,5 kilometara punog profila autoceste, od tunela Učka do Matulja - rekao je Butković izrazivši pritom zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izvođenja radova.

Od Zagreba do Pule za 2,5 sata

Generalni direktor tvrtke koncesionara Bina-Istre Dario Silić rekao je kako je ovo povijesni dan za njih jer su otvorena tri velika, složena i zahtjevna gradilišta, ukupno vrijedna oko 214 milijuna eura. 

- Od Učke do Matulja spojit ćemo se s Hrvatskim autocestama za tri godine u Matuljima pa će korisnici od Pule do Zagreba moći prometovati u punom profilu Istarskog ipsilona, bez zaustavljanja, za oko dva i pol sata - najavio je Silić.

Izgradnja Istarskog ipsilona u punom profilu omogućit će bolje prometno povezivanje Istre s Primorsko - goranskom županijom i ostatkom Republike Hrvatske. Projekt će doprinijeti i znatnom povećanju sigurnosti i protočnosti prometa s obzirom da se radi o dionicima autoceste na kojima u vrijeme sezone dnevno prođe 18.000 vozila, kažu u Ministarstvu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.