PRIDRUŽITE SE

ruski plin

Francuzima obustavljena isporuka ruskog plina iz Njemačke

Strateške zalihe plina u Francuskoj trenutno iznose 56 posto, dodao je GRTgaz, više no što je uobičajeno za ovo doba godine kada u pravilu iznose 50 posto.

Piše: Hina/a.t.
18.06.2022. 11:30

 Isporuka ruskog plina u Francusku plinovodom iz Njemačke obustavljena je sredinom tjedna, objavio je u petak francuski operater GRTgaz, a ruski Gazprom najavio je i upola manje isporuke u Italiju i Slovačku zbog kašnjenja servisa opreme.

"Od 15. lipnja GRTgaz bilježi zastoj u fizičkom toku između Francuske i Njemačke. Na početku 2022. iznosio je oko 60 gigavatsati dnevno, što odgovara samo 10 posto kapaciteta interkonekcijske točke", priopćila je francuska kompanija.

Opskrba Francuske plinom ovog ljeta nije pod znakom pitanja, ponovili su, budući da smanjene isporuke iz Njemačke nadoknađuje veći uvoz iz Španjolske i povećani kapaciteti na metanskim terminalima.

Strateške zalihe plina u Francuskoj trenutno iznose 56 posto, dodao je GRTgaz, više no što je uobičajeno za ovo doba godine kada u pravilu iznose 50 posto.

"GRTgaz i dalje je na oprezu u očekivanju zime i poziva dobavljače da nastave puniti nacionalna skladišta što je više moguće", objavio je u priopćenju operater plinske mreže, podružnica glavnog francuskog dobavljača plina Engie.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.