PRIDRUŽITE SE

industrijsko udruženje

Franjo Beser član savjeta industrijskih lidera s prihodom od 6,5 milijarda kuna

Predsjednica Udruge prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji je Dajana Mrčela, članovi Upravnog odbora Miroslav Božić, Ivan Bračić, Božidar Poldrugač i Slaven Ružić, a među članovima Savjeta su i Tomislav Alagišić te Gordana Deranja.

Piše: Menadžer.hr
29.06.2022. 09:22

Petnaest malih, srednjih i velikih kompanija prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji koje ostvaruju 6,5 milijardi kuna prihoda i zapošljavaju više od 5500 djelatnika, osnovali su 28. lipnja Udrugu prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPIDuT).

Pandemija je ukazala na važnost prerađivačke industrije za stabilnost i rast gospodarstva u teškim i nepredvidljivim krizama, stoji u objavi za medije, stoga se i razlozi osnivanja temelje na potrebi osnaživanja položaja i poticaja rasta prerađivačke industrije u Hrvatskoj.

Na sjednici osnivačke skupštine Udruge prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPIDuT) za predsjednicu udruge jednoglasno je izabrana Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

Za članove Upravnog odbora izabrani su Miroslav Božić, savjetnik Uprave Hrvatske industrije šećera, Ivan Bračić, osnivač i prokurist tvrtke PIP, Božidar Poldrugač, član Uprave Končar Elektroindustrija i Slaven Ružić, predsjednik Uprave PIK Vrbovec plus.

Članove Savjeta UPIDuT-a čine Tomislav Alagušić, predsjednik Uprave tvrtke Zvijezda plus, Franjo Beser, direktor tvrtke Grafičar Ludbreg i Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta.

- Glavni izazovi prerađivačke industrije o kojima će Udruga razgovarati sa svim relevantnim donositeljima odluka, institucijama i interesnim dionicima su cijene energenata i tržište rada, potencijali EU fondova te unaprjeđenje zakonskog, administrativnog investicijskog te poslovnog okvira - poručuju osnivači.

Cilj i glavni izazovi

Cilj udruge je udruženim djelovanjem i konstruktivnim dijalogom s dionicima relevantnih institucija, poslovnih udruženja i interesnih organizacija stvoriti snažnije pretpostavke za odgovore na izazove predstojećih razdoblja te doprinijeti rastu konkurentnosti industrije koja je u Hrvatskoj i Europi prepoznata kao motor razvoja gospodarstva.

Osnivači

Osnivači Udruge prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji su (abecednim redom): Agrolaguna, Grafičar Ludbreg, Hrvatska industrija šećera, Include, Jamnica plus, Kandit, Končar Elektroindustrija, Messer Croatia Plin, Pastor Grupa, PIK Vrbovec plus, PIP, Saponia, TBG Beton, Tehnomont i Zvijezda plus.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.