PRIDRUŽITE SE

PODUZETNIŠTVO

Furjan: Trebamo niže poreze, jeftiniju državu i fleksibilniji zakon o radu

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan izjavio je u srijedu da su za konkuretnost hrvatskog gospodarstva i poduzetništva potrebni manji porezi, jeftinija država te fleksibilniji zakon o radu.

08.12.2022. 08:51

Sudjelujući na izbornoj skupštini osječke podružnice HUP-a, Furjan je kazao kako je za povećanje konkuretnosti nužno i bolje i veće korištenje EU fondova, posebice u privatnom sektoru. Smatra također da javni sektor nema kapacitet za povlačenje svih raspoloživih EU sredstava.

Hrvatski poduzetnici pokazali su tijekom pandemije da se rast može ostvarivati i u najtežim vremenima, ali nam ne trebaju "klipovi pod nogama", ne trebamo izmišljene dodatne poreze, birokraciju i prepreke koje nam otežavaju posao, poručio je predsjednik HUP-a.

Istaknuo je i da bi u HUP-u voljeli da Vlada sluša poduzetnike, kao što se slušaju poduzetničke udruge u Francuskoj ili Njemačkoj, ali im se čini da Vlada "više ide prema nekim populističkim i kratkotrajnim mjerama, umjesto da gleda što je dugoročno dobro za hrvatsko gospodarstvo".

"Ono što je dobro za poduzetnike i radnike, dobro je i za Hrvatsku, jer nema uspješnih poduzeća bez zadovoljnih i motiviranih radnika, a nema ni uspješne Hrvatske bez uspješnih kompanija. Želimo poručiti našoj administraciji da treba slušati puls poduzetnika, odnosno ono što im je potrebno, da bi u budućnosti svi zajedno imali bolji rast i razvoj", naveo je Furjan.

Ujedno, pohvalio je projekte povezivanja HUP-a s osječkim visokoobrazovnim institucijama, ocijenivši kako hrvatski obrazovni sustav ne odgovara potrebama poduzetnika na način da školuje kadar potreban biznisu.

"Na žalost, mi i dalje često školujemo ljude za zanimanja koja gotovo da izumiru, i oni se teže snađu na tržištu rada, a u ICT sektoru imamo nedostatak radnika, iako se taj nedostatak danas javlja gotovo svagdje", ocijenio je Furjan.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.