PRIDRUŽITE SE

Geotermalni potencijal

Studija pokazala opravdanost istraživanja geotermalnog ležišta na području Koprivnice 

Studija procjene geotermalnog potencijala na području grada Koprivnice ukazala je na opravdanost nastavka istraživanja na području grada u cilju definiranja geotermalnog ležišta.

13.10.2023. 11:56

U sklopu projekta "Energy efficient and sustainable City of Koprivnica", koji se sa 60.000 eura financira novcem EU-a, predstavnici Geotermalne energije d.o.o. prezentirali su službenicima Grada Koprivnice glavne značajke Studije izvodljivosti geotermalnog potencijala za planiranje mreže područnog grijanja tog grada.

Osnovni cilj te studije je razmatranje ležišta pogodnog za izravno korištenje geotermalnog potencijala u toplinarstvu za „planiranje mreže područnog grijanja grada Koprivnice“ te drugih izravnih primjena kao za potrebe poljoprivrede i industrije te za druge komunalne potrebe zdravstva, sporta, rekreacije i turizma, izvijestili su iz Grada Koprivnice.

Studija procjene geotermalnog potencijala na području Koprivnice ukazala je na opravdanost nastavka istraživanja na području grada u cilju definiranja geotermalnog ležišta čija bi se veličina, rezervoarske značajke, kvaliteta vode, temperatura i njegova energetska snaga trebala potvrditi izradom i ispitivanjem istražne bušotine, naveli su iz Grada.

Inače, cilj projekta "Energy efficient and sustainable City of Koprivnica" je razviti investicijski koncept usmjeren na sustavnu implementaciju koncepata nulte energije na određenom području grada te zajedničku proizvodnju i potrošnju obnovljive energije. Taj projekt odobren je u okviru četvrtog poziva European City Facility, korisnik projekta je Grad Koprivnica, a  provodi se u razdoblju od 26. siječnja ove do 26. siječnja 2024. godine.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.