PRIDRUŽITE SE

gospodarstvo

Gložinić: Bez digitalne tranzicije poduzetnici neće opstati

Predsjednik Hrvatske županijske komore Varaždin smatra da je problematika nabava sirovina vrlo ozbiljna i neizvjesna te da je otvaranje ispostave HAMAG BICRO-a za Varaždinsku županiju posebno važno u ovom vremenu.

Piše: Andrea Tomurad
08.06.2022. 13:49

Tijekom današnjeg otvorenja nove ispostave HAMAG BICRO-a u Varaždinu, Dragutin Gložinić, predsjednik Hrvatske županijske komore Varaždin, komentirao je kako se varaždinski gospodarstvenici nose s ratom, krizom i poskupljenjem.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) u srijedu je, uz predstavljanje programa BOND (Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija), obilježila otvaranje ureda u Varaždinu, odnosno 20-te ispostave HAMAG BICRO-a.

Gložinić je tijekom konferencije za novinare komentirao otežanu gospodarstvenu situaciju. "Donedavno ovakva situacija nije bila ni zamisliva. Iako još nemamo podatke za 2021., iz opće komunikacije očekuje se pad od 20-tak posto prema ukupnim prihodima, ovisno o branšama. Problematika nabava sirovina vrlo je ozbiljna i neizvjesna. Ako dođe do smirivanja rata očekujemo da se to polako ujednači, međutim, proces će biti spor", naveo je Gložinić.

"Zato otvaranje ove ispostave smatram osobito važnim. Poznato je da naša županija ima iza Grada Zagreba i Istarske županije najbolje rezultate što se tiče gospodarstva, praktički smo iza Zagreba i gotovo više od trećine ukupnih prihoda dolazi iz izvoza", rekao je te dodao da će blizina HAMAG BICRO-a biti i dodatni motiv tvrtkama da uđu u proces digitalne tranzicije bez koje, smatra, neće moći preživjeti.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.