PRIDRUŽITE SE

program potpore

Gotovo 29 milijuna kuna za ulaganja u preradu drva i proizvodnju namještaja

Navedene potpore omogućit će investicije u 54 proizvodna ulaganja u tehnologije i postrojenja diljem Hrvatske u vrijednosti većoj od 25 milijuna kuna, četiri ulaganja u proizvodno-poslovne objekte u vrijednosti tri milijuna kuna te pet ICT ulaganja u vrijednosti 608 tisuća kuna. 

Piše: Hina/a.t.
23.07.2022. 08:11

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je u petak odluke o dodijeljenim bespovratnim sredstvima u okviru Programa dodjele potpora male vrijednosti za ulaganje u sektore prerade drva i proizvodnje namještaja, ukupne vrijednosti gotovo 29 milijuna kuna.

Ukupno su u sektore prerade drva i proizvodnje namještaja upućene 63 odluke o potporama male vrijednosti ukupno vrijedne gotovo 29 milijuna kuna.

Navedene potpore, kako navode iz Ministarstva, omogućit će investicije u 54 proizvodna ulaganja u tehnologije i postrojenja diljem Hrvatske u vrijednosti većoj od 25 milijuna kuna, četiri ulaganja u proizvodno-poslovne objekte u vrijednosti tri milijuna kuna te pet ICT ulaganja u vrijednosti 608 tisuća kuna. 

"Prerada drva i proizvodnja namještaja su od strateške gospodarske važnosti za Hrvatsku, pokazuju kontinuiran godišnji trend povećanja zaposlenosti, u ukupnom prihodu prerađivačke industrije te u ukupnom izvozu Hrvatske sudjeluju s udjelom od sedam posto, a uspoređujući vrijednosti izvoza i uvoza u 2021. ostvarena je pozitivna vanjskotrgovinska bilanca u vrijednosti od 476 milijuna eura" istaknula je Vučković.

Isti trend, kako je kazala, nastavlja se i u prva četiri mjeseca ove godine kada je ostvaren izvoz od 579 milijuna eura.

Iako je unazad nekoliko posljednjih godina ostvaren rekordan izvoz vidimo dodatne mogućnosti za razvoj, istaknula je Vučković.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.