PRIDRUŽITE SE

Navike potrošača

Gotovo 43 posto ispitanika kupuje poklone za Valentinovo, evo što je još pokazala anketa

Među poklonima koji su visoko na listi valentinovskih želja najpopularniji su parfemi koje je odabralo gotovo 28 posto ispitanika, a našli su se tu i pokloni poput modnih dodataka, proizvoda za njegu tijela, novčanika, svijeća... 

13.02.2024. 10:11

Rezultati ankete portala za usporedbu cijena Jeftinije, u kojoj je sudjelovalo više od 8,5 tisuća ispitanika, pokazali su da je Valentinovo i dalje prilično popularan praznik u Hrvatskoj, a ove će godine obilježiti gotovo 43 posto potrošača, pri čemu najveći dio njih planira potrošiti za poklone iznenađujuće visokih između 40 i 100 eura.

Kada je riječ o darivanju, anketa je pokazala da se gotovo trećina ispitanika raduje cvijeću, dok jedna četvrtina priželjkuje odlazak na romantičnu večeru. Među poklonima koji su visoko na listi valentinovskih želja najpopularniji su parfemi koje je odabralo gotovo 28 posto ispitanika, a našli su se tu i pokloni poput modnih dodataka, proizvoda za njegu tijela, novčanika, svijeća, igračaka za odrasle pa čak i pametnih telefona. 

Budžet kojeg će staviti na raspolaganje za poklone je iznenađujuće visok – najveći dio potrošača, njih 29 posto, planira potrošiti između 40 i 100 eura, 28 posto njih planira potrošiti između 20 i 40 eura, a 21 posto do 20 eura. Čak 12 posto ispitanika izjavilo je da planira potrošiti više od 200 eura, navode s portala Jeftinije.hr. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.