PRIDRUŽITE SE

primorsko-goranska županija

GPP Mikić predvodnik na listi 10 najprihodovnijih građevinskih tvrtki

Najprihodovnija je GPP Mikić u vlasništvu Nikole Turčića koja je zabilježila rast od 25,15 posto. Slijede je tvrtke u stranom vlasništvu.

Piše: Andrea Tomurad
19.05.2022. 08:33

Donosimo listu najprihodovnijih tvrtki u sektoru građevinarstva u 2021. godini na području Primorsko-goranske županije prema najnovijim podacima Fine.

Tvrtka GPP Mikić zauzela je prvu poziciju u sektoru ostvarenim poslovnim rezultatima. U 2021. godini postigla je rast od 25,15 posto ostvarivši 220,29 milijuna kuna ukupnih prihoda. Nikola Turčić započeo je zanatskom radnjom koja je izrasla u trgovačko društvo GPP Mikić, a danas zapošljava tristotinjak djelatnika. Neki od projekata tvrtke su POS Punat, luka nautičkog turizma "Marina-Novi Vinodolski", lučko pozadinsko skladište Škrljevo te dogradnja raskrižja DC3 i DC8 Matulji.

Na drugom mjestu nalazi se glavna, riječka podružnica Dopravní a zemní stavby Teplice s.r.o. Tvrtka je u 2021. godini ostvarila 115,46 milijuna kuna ukupnih prihoda. Tvrtka je inače registrirana u Češkoj, a u vlasništvu je Lenke i Jaroslava Třešňáka, dok osnivača zastupa Borjan Brnčić. Bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada, odstranjivanjem građevinskih objekata te iznajmljivanjem nekretnina.

Treća najprihodovnija je krčka, odnosno glavna podružnica tvrtke Gorenjska Gradbena Družba d.d. Kranj koja je u 2021. godini ostvarila 109,01 milijuna kuna ukupnih prihoda. Tvrtka je registrirana u Sloveniji, vlasnik je Branko Žiberina, a zastupa je Željko Todorović. Osnovana je 1962. godine pod imenom Cestno podjetje Kranj, kada im je glavna djelatnost bila održavanje i izgradnja cesta. Osnivanjem inženjerskog odjela 2006. djelatnost tvrtke se proširila, a 2011. preimenovana je u Gorenjska gradbena družba, d.d. Osim održavanjem i izgradnjom cesta, danas se bave izgradnjom infrastrukturnih projekata, stambenih i nestambenih zgrada, proizvodnjom asfalta i projektiranjem.

Listu u cijelosti pogledajte ovdje:

  1. G.P. P. Mikić d.o.o. - 220,29 mil. kn
  2. Dopravní a zemní stavby Teplice s.r.o. - 115,46 mil. kn
  3. Gorenjska Gradbena Družba d.d. Kranj - 109,01 mil. kn
  4. Kolektor Cestno Podjetje Nova Gorica, družba za vzdrževanje in gradnjo cest d.o.o. - 101,43 mil. kn
  5. Signalinea d.o.o. - 69,81 mil. kn
  6. Iskopi i transporti Belobrajdić d.o.o. - 66,38 mil. kn
  7. Cenoza promet d.o.o. - 65,23 mil. kn
  8. ING-Gradnja  d. o. o. - 58,61 mil. kn
  9. Maiorana Costruzioni srl - 58,06 mil. kn
  10. Nuova CO. ED. MAR. S.R.L. - 55,75 mil. kn
Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.