PRIDRUŽITE SE

Zelena tranzicija

Grad Pula završio projekt instalacije sunčane elektrane snage 400 kW

Procjenjuje se da će rok povrata investicije u solarnu elektranu na Domu sportova Mate Parlov u Puli biti sedam godina te da će se godišnja proizvodnja kretati oko 500 MWh.

23.10.2023. 10:24

Iz Grada Pule izvijestili su da je s isplatom 157,4 tisuća eura potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaključena investicija solarne elektrane na Domu sportova Mate Parlov, snage 400 kW.

Cijena cijelog projekta sunčane elektrane, koja uključuje nabavu i ugradnju elektrane, izradu projekata, ispitivanje mehaničke stabilnosti i otpornosti krovne konstrukcije, postavu nove hidroizolacije krova te stručni nadzor iznosila je nešto više od 488 tisuća eura, od čega je 328 tisuća plaćeno iz putem kredita s rokom otplate od 10 godina, 2.456 eura podmireno je iz vlastitih sredstava, a ostatak subvencijom Fonda, dodaju iz Grada.

Radove je provela tvrtka Solar Green Technology, elektrana je dobila potvrdu za trajni pogon od strane HEP ODS-a početkom srpnja, dok su stručni nadzor izvršili Elput i Studio construct. Procjenjuje se da će rok povrata investicije biti sedam godina, te da će se godišnja proizvodnja kretati oko 500 MWh.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.