PRIDRUŽITE SE

Značajan zajam

Grad Split prvi u Hrvatskoj dobio zajam EIB-a za razvoj

- Takav zajam već godinama koriste razvijeni gradovi Europske unije za gradnju komunalne infrastrukture, a mi smo ledolomac u Hrvatskoj - ističe gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

01.02.2024. 11:49

Europska investicijska banka (EIB) ugovorila je s Gradom Splitom zajam vrijedan 49 milijuna eura radi sufinanciranja njegova višesektorskog programa ulaganja za razdoblje od 2023. od 2027, namjenjenog temeljitoj obnovi javne infrastrukture. 

Riječ je o prvom značajnom općinskom projektu EIB-a u Hrvatskoj, a danas je potpisana prva tranša od ukupno 150 milijuna vrijednog okvirnog zajma ugovorenog s Gradom Splitom, ističu iz EIB-a.

- Ulaganja koja gradske vlasti planiraju zasigurno će pridonijeti zelenom razvoju gradske infrastrukture i unaprijediti kvalitetu društvenih usluga poput javnih škola i vrtića, te tako preobraziti Split u ugodnije mjesto za život njegovih građana - izjavila je potpredsjednica Teresa Czerwińska.

Puljak: Mi smo ledolomac u RH

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak posebno je istaknuo povoljne i fleksibilne uvjete ovog zajma kojim će se ubrzati urbani razvoj grada.

- Kao gradonačelnik prvog grada u Hrvatskoj koji koristi okvirni zajam Europske investicijske banke danas sam iznimno zadovoljan i ponosan. Takav zajam već godinama koriste razvijeni gradovi Europske unije za gradnju komunalne infrastrukture, a mi smo ledolomac u Hrvatskoj. Na raspolaganju smo drugim hrvatskim gradovima koji se također zanimaju, vrlo rado ćemo ih uputiti u proceduru koju smo prošli kako bismo im olakšali njihov put, obzirom na to da sada znamo kako - poručio je Puljak.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.