PRIDRUŽITE SE

Hanfa

Hanfa odobrila Merkur osiguranju preuzimanje Wuestenrot životnog osiguranja

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga u ponedjeljak je odobrilo Merkur osiguranju stjecanje 100 posto temeljnog kapitala Wuestenrot životnog osiguranja, priopćeno je iz te regulatorne agencije.

Piše: Hina
15.11.2022. 09:22

U objedinjenom postupku pokrenutom povodom zahtjeva Merkur osiguranja za izdavanje odobrenja za neposredno stjecanje udjela u Wustenrot životnom osiguranju, Upravno vijeće Hanfe dalo je odobrenje za posredno stjecanje udjela u Wuestenrot životnom osiguranju potpunog udjela i austrijskim društvima Merkur Interational Holding Aktiengesellschaft, Merkur Versicherung Aktiengeselischaft i Merkur Wechselseitige Versicherungsanstalt Vermogensverwaltung, s kojima Merkur osiguranje namjerava provesti tu transakciju.

Merkur osiguranje u prvih 10 mjeseci ove godine ostvarilo je bruto premiju od 199,5 milijuna kuna, što je za 3,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, po čemu ostvaruje udjel na 
hrvatskom tržištu osiguranja od 1,88 posto.

Wuestenrot životno osiguranje u prvih 10 mjeseci ove godine ostvarilo je bruto premiju od 47,2 milijuna kuna, što je za 2,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ostvaruje udjel na hrvatskom tržištu osiguranja od 0,44 posto.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.