PRIDRUŽITE SE

prijevare ulagatelja

Hanfa upozorila ulagače da ne trguju putem ovih platformi

Hanfa upozorava na platforme tradevtech.io i eenmarket.group te na društva UMedia LLC i Bodacious Consulting LLC koja njima upravljaju, te ističu da navedene platforme i društva nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području RH.

Piše: Hina/t.a.
24.03.2022. 12:33

Hanfa je u četvrtak pozvala ulagatelje s područja Hrvatske da ne trguju putem platformi tradevtech.io i eenmarket.group te s društvima UMedia LLC i Bodacious Consulting LLC koja njima upravljaju, kao i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika.

"Navedene internetske platforme i društva koja njima upravljaju nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti njihova poslovanja niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama. Kod takvih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prijevare ulagatelja", ističu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Kako pojašnjavaju, riječ je o internetskim platformama za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima), trgovanje na Forex tržištu te trgovanje drugim financijskim instrumentima i proizvodima, a oba društva koja upravljaju platformama registrirana su na istoj adresi na Svetom Vincentu i Grenadinima, otočnoj državi u Karipskom moru.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.