PRIDRUŽITE SE

Predstavljeni rezultati

HEP predstavio kapitalni projekt u Osijeku

- Ta ulaganja dokaz su da HEP odlučno nastavlja s investicijskim ciklusom, unatoč tome što je podnio i još uvijek podnosi najveći dio tereta u provedbi mjera Vlade za ublažavanje udara rasta cijena energije - naveo je Barbarić.

09.11.2023. 16:55

HEP-Toplinarstvo predstavilo je danas na završnoj konferenciji u Osijeku rezultat projekta „Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek“, najznačajnijeg ulaganja u distribucijski toplinski sustav grada Osijeka u posljednjih 35 godina.

Projekt je vrijedan 11,4 milijuna eura, a od toga je 6,1 milijun eura bespovratan novac iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izvijestili su iz HEP-a. 

- U Osijeku kontinuirano ulažemo u kvalitetu centralnog toplinskog sustava i sigurnost opskrbe toplinskom energijom. Na lokaciji TE-TO Osijek planiramo izgraditi 86 milijuna eura vrijedno visokoučinkovito kombi-kogeneracijsko postrojenje, snage 85 električnih i 75 toplinskih megavata. Za novi blok u tijeku je izrada dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole. Sličan projekt, vrijedan 140 milijuna eura, koji je u završnoj fazi, realiziramo u Zagrebu - izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Kako je dodao, u Termoelektrani-toplani Osijek u tijeku je i niz investicijskih zahvata, kao što su izgradnja akumulatora topline, nove toplinske stanice i nove parne kotlovnice.

- Ta ulaganja dokaz su da HEP odlučno nastavlja s investicijskim ciklusom, unatoč tome što je podnio i još uvijek podnosi najveći dio tereta u provedbi mjera Vlade za ublažavanje udara rasta cijena energije - naveo je Barbarić.

U sklopu predstavljenog projekta, u razdoblju od 2021. do 2023. godine u cijelosti su revitalizirana 4,4 kilometra dotrajale vrelovodne mreže, što će osigurati smanjenje gubitaka u distribuciji toplinske energije te uštede u proizvodnji toplinske energije u Osijeku, a posljedično i smanjenje emisije ugljičnog dioksida.  Više o projektu na linku: http://www.vrelovod-osijek.com.hr


 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.