PRIDRUŽITE SE

Tržište rada

HGK stavlja u fokus potragu za kvalitetnim radnicima

Hrvatska, kao destinacija za strane radnike, mora uložiti veliki trud u pozicioniranje na tržištima s kojih ti radnici dolaze i zato je HGK-a s Ministarstvom rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje inicirao projekt predstavljanja hrvatske na potencijalnim tržištima radne snage.

07.12.2023. 09:36

Hrvatska gospodarska komora (HGK) najavila je kako planira iduće godine poduzeti niz aktivnosti u olakšavanju problema s kojima se njezine članice susreću u potrazi za kvalitetnim radnicima, a po riječima predsjednika HGK- Luke Burilovića, ta ključna tema obiljteži će cijelu iduću godinu.

HGK planira već u veljači organizirati drugu konferenciju o radnoj snazi i internacionalizaciji na trećim tržištima.

- Hrvatska, kao destinacija za strane radnike, mora uložiti veliki trud u pozicioniranje na tržištima s kojih ti radnici dolaze i zato je HGK-a s Ministarstvom rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje inicirao projekt predstavljanja hrvatske na potencijalnim tržištima radne snage. Cilj je pronaći i zadržati kvalificirane radnike ali i predstaviti se kao zemlja koja nudi visoku kvalitetu života i sigurnosti - rekao je predsjednik HGK Luka Burilović na 23. sjednici Skupštine HGK-a.

Naveo je i da pitanje radne snage zahtjeva sustavan pristup, stoga je HGK-a osnovala Zajednicu agencija za zapošljavanja. Izborna sjednica Zajednice agencija za zapošljavanje održat će se 11. prosinca u HGK, u 10 sati, u Zagrebu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.