PRIDRUŽITE SE

Za bolju informiranost potrošača

HNB omogućio usporedbu kamatnih stopa na oročene depozite, evo linka

Kratkim pregledom liste uočljivo je da trenutno najvišu kamatnu stopu na oročenje 1.000 eura na rok od 12 mjeseci nude Kentbanka (3,1 posto) te Hrvatska poštanska banka (3 posto).

26.10.2023. 12:56

Sukladno ranijim najavama, iz Hrvatske narodne banke danas su izvijestili da su na svojoj internetskoj stranici započeli s objavom informativne liste na kojoj je moguća usporedba kamatnih stopa i ostalih uvjeta koje nude sve banke u Hrvatskoj.

- Lista sadržava osnovne informacije o nenamjenskoj štednji kojom se potrošači najčešće koriste te omogućuje usporedbu ponude svih kreditnih institucija, uključujući i visine kamatnih stopa. Objavljeni podaci obuhvaćaju aktualnu ponudu nenamjenske štednje u eurima, američkim dolarima i švicarskim francima, a na temelju podataka koji će redovito pristizati od banaka, ova će lista biti ažurirana - navode iz središnje banke. 

Kamatne stope odnose se na iznos štednje u visini od 1.000 eura za štednju u eurima, 1.000 dolara za štednju u američkim dolarima, odnosno 1.000 franaka za štednju u švicarskim francima.

Kratkim pregledom liste, uočljivo je da trenutno najvišu kamatnu stopu na oročenje 1.000 eura na rok od 12 mjeseci nude Kentbanka (3,1 posto) te Hrvatska poštanska banka (3 posto).

Informativna lista ponude banaka za depozite potrošača dostupna je na mobilnoj aplikaciji mHNB i na ovom linku:  https://www.hnb.hr/informativna-lista-ponude-depozita-potrosacima
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.