PRIDRUŽITE SE

moguća izmjena ugovora

Hoće li 'pljačka stoljeća' biti povod za izmjenu ugovor između RH i MOL-a?

"Treba uzeti u obzir sve okolnosti, jer sad se vidi da taj sustav upravljanja u Ini ne funkcionira, da odnos između hrvatske i mađarske strane ne funkcionira, tako da ćemo u tom dijelu i razmotriti ugovor s MOL-om", naveo je, među ostalim, Malenica.

Piše: Hina/a.t.
01.09.2022. 13:05

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u četvrtak je najavio da će se u narednom razdoblju razmotriti postoje li pravne mogućnosti za mijenjanje međudioničarskog ugovora između RH i MOL-a, s obzirom da je očito da sustav upravljanja u Ini ne funkcionira.

Može li "pljačka stoljeća" u Ini biti povod za poništenje međudioničarskog ugovora između RH i MOL-a, upitali su novinari Malenicu prije sjednice vlade, na što je odgovorio da će u narednom razdoblju, prije svega resorno ministarstvo, revidirati ugovor i vidjeti postoje li pravne mogućnosti da se taj ugovor mijenja.

"Treba uzeti u obzir sve okolnosti, jer sad se vidi da taj sustav upravljanja u Ini ne funkcionira, da odnos između hrvatske i mađarske strane ne funkcionira, tako da ćemo u tom dijelu i razmotriti ugovor s MOL-om", izjavio je Malenica.

Dodao je i da ne želi prejudicirati određene pravne radnje i otkrivati što će vlada učiniti, ali ugovor će svakako razmotriti.

Na pitanje novinarke je li mu predsjednik vlade Andrej Plenković dao zadatak da pronađe način da se promijeni model upravljanja u Ini, Malenica je kratko odgovorio da u ovom trenutku o tome ne želi govoriti.

Unatoč tome što je loše to što se dogodilo, predsjednik vlade Plenković jučer je apostrofirao djelovanje institucija države u razotkrivanju kriminala, pri čemu je "novac sačuvan".

Plenković je najavio da će zbog afere s preprodajom plina zatražiti odgovornost svih članova Uprave Ine, i hrvatskih i mađarskih. 

Sukladno međudioničarskom ugovoru, da bi se promijenio neki član Uprave Ine potrebna je privola i suglasnost drugog, većinskog suvlasnika - MOL-a, te cijeli slučaj, rekao je Plenković, zahtijeva ozbiljne razgovore s njima o metodologiji upravljanja Inom.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.