PRIDRUŽITE SE

Novi obrazac za obrtnike

HOK izradio jedinstveni obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti obrtnika

JOB obrazac već je pripremljen u skladu sa izmjenama od 1. siječnja 2024. godine te iz HOK-a pozivaju  sve računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu s njegovim korištenjem.

12.11.2023. 20:16

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore (HOK) napravila je jedinstveni obrazac banaka (JOB) te po prvi puta uvela nova rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.

- Uloženo je jako puno truda i vremena u analizu postojećih obrazaca, kreiranje jedinstvenog obrasca, koordinaciju velikog broja računovodstvenih servisa u cijeloj Hrvatskoj, ali sve se isplatilo. Osim što će taj jedinstveni obrazac administrativno rasteretiti poslovanje svih poduzetnika, stvoreni su napokon i preduvjeti da se programski riješi popunjavanje obrasca. Do sada je to bilo nemoguće u cijelosti riješiti, budući da je svaka banka zahtijevala drugu vrstu podataka za analizu - istaknula je predsjednica Sekcije računovođa HOK-a Đurđica Mostarčić.

JOB obrazac već je pripremljen u skladu sa izmjenama od 1. siječnja 2024. godine te iz HOK-a pozivaju  sve računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu s njegovim korištenjem.

- Osim što će primjena JOB obrasca omogućiti bržu dostavu podataka poslovnim bankama, veseli nas što će po prvi puta biti omogućeno obrtnicima da dostavljaju podatke iz svog poslovanja na njima prilagođen način, a ne kao do sada na obrascima za trgovačka društva - zaključio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.