PRIDRUŽITE SE

Obrtništvo

Sajam gospodarstva, najdugovječniji u Hrvatskoj, otvara se sutra u Zaprešiću 

Sajam gospodarstva, održava se od 13. do 15. listopada 2023., u vrijeme proslave Dana Grada Zaprešića, a bit će otvoren u petak, 13. listopada, u 11 sati.

12.10.2023. 13:13

Jedan od najdugovječnijih sajmova u Hrvatskoj, Sajam gospodarstva u Zaprešiću, održat će se u petak po 23. put u organizaciji Hrvatske obrničke komore (HOK) - Udruženja obrnika Zaprešć, ove godine na temu "Obrtništvo u doba umjetne inteligencije".

- Prema izvješću Goldman Sachsa iz 2023. godine tržište rada u Europi čeka ozbiljne poremećaje. Nastavit će se trend nestajanja, ali i nastajanja novih radnih mjesta. Takve dramatične i izuzetno brze tehnološke promjene zahvatit će i domaće obrtnike, njih gotovo 100.000 diljem Hrvatske, zato je krajnje vrijeme da se pripremimo na tsunami promjena koje će se događati u idućih pet godina - navode organizatori u najavi Sajma.

Imajući na umu da je polovina svih obrtnika u Hrvatskoj mlađa od 44 godine i ne manje važno, da je više od trećine svih obrta u vlasništvu žena, iz Udruženja obrtnika napominju da Hrvatska ima potencijal i snagu suočiti se s izazovima umjetne inteligencije i iz njih izaći bolji i jači, a sajmovi, radionice i okrugli stolovi su način kako prenijeti iskustva i dobre prakse između obrtnika i gospodarstvenika.

Sajam gospodarstva, održava se od 13. do 15. listopada 2023., u vrijeme proslave Dana Grada Zaprešića, a bit će otvoren u petak, 13. listopada, u 11 sati. Ostale dane radno vrijeme Sajma je od 10 do 20 sati. Sajam se organizira uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zaprešića, suorganizatorstvo Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb te uz sponzorstvo Hrvatske obrtničke komore i svih naših općina.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.