PRIDRUŽITE SE

Doprinos lokalnoj zajednici

Holcim odobrio donaciju Lepoglavi za projekt održivog rješenja

- Uspjeli smo pomoći realizaciji projekta uštede energije. U Holcimu već duže vrijeme ulažemo u takve aktivnosti u našim proizvodnim pogonima pa nam je ovaj projekt naslonjen na naše vrijednosti - naglasila je Julija Škoro, direktorica održivosti. 

09.02.2024. 15:45

Holcim Hrvatska odobrio je donaciju od 13.000 eura Gradu Lepoglavi za njegov projekt 'Pametna i održiva rješenja', kojim će se nabaviti pametni modul, tj. uređaj za digitalno upravljanje javnom rasvjetom kojim se detektira i regulira trošenje električne energije te se na temelju parametara vrši kontrola i nadzor te otkrivaju kvarovi, izvijestili su danas iz Holcima.

Lepoglava je, naime, dobila djelomično sufinanciranje tog projekta od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a kako bi projekt bio svrsishodan, uputili su zahtjev za donacijom. Ugovor o donaciji za financiranje nabave pametnog komunikacijskog modula za nadzor i kontrolu potrošnje energenata potpisan je jučer u Lepoglavi. 

- Uspjeli smo pomoći realizaciji projekta uštede energije. U Holcimu već duže vrijeme ulažemo u takve aktivnosti u našim proizvodnim pogonima pa nam je ovaj projekt naslonjen na naše vrijednosti. Donacije smo povezali sa našom strategijom poslovanja zbog toga što smatramo da je to najkvalitetniji način na koji neka tvrtka može doprinijeti lokalnoj zajednici u kojoj posluje - naglasila je Julija Škoro, direktorica održivosti. 

Dodala je da je Holcim redovito ulaže u javnu infrastrukturu, obnovu cesta, izgradnju dječjih vrtića i druge javne potrebe koje su povezane sa građevinarstvom. 

- Zajedno s Holcimom ostvarili smo nove ciljeve i novi sadržaj u gradu, a to je zaštita okoliša i provođenje projekata energetske učinkovitosti - istaknuo je Marijan Škvarić, gradonačelnik Grada Lepoglave.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.