PRIDRUŽITE SE

očekivanja

Hrvatska bi mogla imati rekordnu turističku sezonu

Vrijednost fiskaliziranih računa 22 posto je viša u odnosu na rekordnu turističku 2019. godinu.

Piše: Hina/a.t.
18.06.2022. 08:07

Vrijednost fiskaliziranih računa u turizmu u prvim mjesecima godine, koja je znatno veća nego u istom razdoblju 2019. godine, pokazuje da bi Hrvatska mogla ove godine imati rekordnu turističku sezonu, izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

"Vrijednost fiskaliziranih računa što se turizma tiče u prvih pet i pol mjeseci ove godine 22 posto je viša u odnosu na rekordnu turističku 2019. godinu", rekao je Marić u Luxembourgu gdje je sudjelovao na sastanku ministara financija država članica EU-a.

Istaknuo je da treba biti oprezan u najavama s obzirom da špica sezone tek predstoji jer možda prvi mjeseci u godini nisu najbolji pokazatelji, ali da su ti rezultati doista dobri, a i drugi podaci o rezervacijama to pokazuju.

"Unatoč svim izazovima, ratu u Ukrajini, inflatornih pritisaka, mislim da imamo puno pravo očekivati kvalitetnu turističku sezonu. Nadamo se da neće biti negativnih šokova i ova bi godina mogla nadmašiti 2019.", rekao je Marić.

Dodao je da vlada razmišlja kako dalje pomoći turističkom sektoru, pogotovo u ključnom izazovu nedostatka radne snage.

"Razmatramo neke inicijative koje su došle do vlade, među njima od studentskih udruga i sljedeći tjedan ću ih najvjerojatnije pozvati da o tome razgovaramo", rekao je Marić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.