PRIDRUŽITE SE

turizam

Hrvatska trenutno na 96 posto noćenja iz rekordne 2019.

Trenutno u Hrvatskoj boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije...

Piše: Hina/m.a.m.
28.08.2022. 10:14

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na lani je rast od 42 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima.

U odnosu na rekordnu 2019. navedeni podatci predstavlju 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima, objavila je u subotu Hrvatska televizija (HTV). Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istrarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gledajući po destinacijama najviše je turističkih noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.  Trenutno u Hrvatskoj boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu, objavio je HTV.

Situacija u kolovozu

Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.