PRIDRUŽITE SE

razvoj digitalnog društva

Hrvatske tvrtke pozvane na iskaz interesa za novi strateški projekt

Tvrtke koje se namjeravaju javiti na ovaj poziv moraju imati poslovni nastan u RH te moći preuzeti odgovornost za provođenje projekta u skladu s europskim zakonodavstvom.

Piše: Hina/a.t.
08.07.2022. 15:23

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva pozvao je u petak hrvatske tvrtke da se projektnim prijedlozima do 24. srpnja jave na poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u "Važnom projektu od zajedničkog europskog interesa" u području infrastrukture i usluga u računalnom oblaku sljedeće generacije.

Riječ je o projektu engl. naziva "Important Projects of common European interest" (IPCEI), koji se provodi u području infrastrukture i usluga u računalnom oblaku sljedeće generacije odnosno "Cloud Infrastructure and Services" (CIS).

"Cilj ovog strateškog projekta je omogućiti učinkovito poticanje očuvanja europskog vodstva u području upravljanja podacima i digitalnog suvereniteta", naglašavaju iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Uvjeti za sudjelovanje

Tvrtke koje se namjeravaju javiti na taj poziv moraju imati poslovni nastan u RH te moći preuzeti odgovornost za provođenje projekta u skladu s europskim zakonodavstvom, jer će oni čiji projekti budu odabrani za sudjelovanje u IPCEI-CIS-u morati, uz ostalo, sudjelovati na sastancima usklađivanja zbog povezivanja s projektima iz drugih država, kao i u postupku notifikacije pred Europskom komisijom.

Na poziv se, kako poručuju iz tog Središnjeg ureda, mogu javiti i tvrtke udružene u zajednicu, a svi koji se žele prijaviti trebaju zadovoljiti i određene kriterije, među kojima su da se njihov projekt mora uklopiti u opseg ovog poziva, da ispunjava i dodatne, tzv. posebne kriterije, koji su opisani dealjno u pozivu.

Također je uvjet da projekt mora biti sufinanciran od strane tvrtke koja ga prijavljuje, da treba biti posebno velik po veličini ili opsegu i/ili podrazumijevati vrlo znatnu razinu tehnološkog ili financijskog rizika, da većina troškova projekta mora nastati na teritoriju RH i da ne ne smije stvarati infrastrukturu ili usluge koje bi mogle ugroziti sigurnost ili javni poredak EU-a.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.