PRIDRUŽITE SE

program potpore

Hrvatski proizvođači sjemenskog kukuruza dobivaju milijun eura potpore

Milijun eura potpore hrvatskim proizvođačima sjemenskog kukuruza odobreno je zbog otežanih uvjeta poslovanja.

Piše: Hina
24.06.2022. 10:09

Europska komisija (EK) odobrila je milijun eura vrijedan Program potpore proizvođačima sjemenskog kukuruza zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih ruskom invazijom na Ukrajinu, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Komisija je zaključila da je hrvatski program nužan, prikladan i razmjeran za otklanjanje ozbiljnog poremećaja u gospodarstvu države članice, a potpora koja će iznositi do 35 tisuća eura po korisniku bit će odobrena do kraja ove godine. 

Distribucija i proizvodnja sjemena u Hrvatskoj obuhvaća gotovo sedam tisuća djelatnika, a zbog svoje kvalitete hrvatsko je sjeme prepoznato diljem svijeta.

Program pomoći formiran je u cilju olakšavanja poslovanja i očuvanja likvidnosti hrvatskih proizvođača sjemenskog kukuruza koji su pogođeni povećanjem ulaznih troškova uzrokovanim ruskom invazijom na Ukrajinu i povezanim sankcijama, a financirat će se kroz Privremeni krizni okvir.

Mjera kojom se nastoje stvoriti preduvjeti za oporavak sektora bit će otvorena za tvrtke svih veličina aktivne u sektoru proizvodnje sjemena kukuruza na koje je utjecalo povećanje cijena električne energije, hrane za životinje i goriva uzrokovano trenutačnom geopolitičkom krizom. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.