PRIDRUŽITE SE

novi strateški plan

Hrvatskoj za poljoprivredu odobreno 3,8 milijardi erua

U Hrvatskoj će se pravednija raspodjela potpore postići preraspodjelom 20 posto omotnice za izravna plaćanja malim i srednjim poljoprivrednicima za prvih 30 hektara poljoprivrednog zemljišta, prenosi Hina...

Piše: Hina
29.10.2022. 10:54

Europska komisija u petak je odobrila Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje od 2023. do 2027. godine, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 3,8 milijardi eura.

Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) temeljni je dokument za korištenje sredstava europskih poljoprivrednih fondova - Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, iz kojeg se financiraju izravna plaćanja i sektorske intervencije, i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za financiranje intervencija ruralnog razvoja. Osim za Hrvatsku, Komisija je u petak odobrila i strateške planove Slovenije i Švedske.  U Hrvatskoj će se pravednija raspodjela potpore postići preraspodjelom 20 posto omotnice za izravna plaćanja malim i srednjim poljoprivrednicima za prvih 30 hektara poljoprivrednog zemljišta. Kako bi se mlade potaknulo na obavljanje poljoprivrednih djelatnosti, osigurat će se posebni poticaji za više od 1000 hrvatskih poljoprivrednika mlađih od 40 godina kako bi im se pomoglo u osnivanju poljoprivrednih gospodarstava i pokrivanju početnih troškova ulaganja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.